Hasan Hilmi Ortaokulu

14.11.2017 862

Aslen Ordu ilinin Ünye kazasından olan Hasan Hilmi Efendi, Soysal ailesinin dedesidir. Uşak’a Rüştiye Mektebi Muallimi Evveli olarak gelmiştir. Uzun yıllar Uşak’ta Rüştiye Müdürlüğü yapmış ve bir çok talebe yetiştirmiştir.Hasan Hilmi Efendi’nin oğlu Ragıp SOYSAL Uşak’ta doğmuş, gençlik yıllarını öğretmenlik ve ticaretle geçirmiştir.

23 Nisan 1920’de Ankara’da açılan T.B.M.M. Kütahya Milletvekili olarak katılmış ve uzun zaman milletvekilliği yapmıştır. 24 Kasım 1947 tarihinde Ankara’da ölen Ragıp SOYSAL, Uşak’ta babası Hasan Hilmi adına bir okul yaptırılmasına vasiyet etmiştir. Bu vasiyet üzerine oğulları Celal ve Şerafettin SOYSAL kardeşler Alaaddin TİRİTOĞLU’nun ev olarak kullanıldığı bugünkü Tarihi bina olarak nitelediğimiz ve 2007 yılında restorasyonu yapılan binayı satın almışlardır. Gerekli değişiklik ve tamirat yapılarak 25 MART 1953 Pazartesi günü öğretime açılmıştır.

Ekim 1968 de hizmete giren Ülkün Soysal Binası 15 derslikli olarak Celal Soysal’ın tek oğlu Ülkün Soysal adına yaptırılmıştır. Ülkün Soysal 24 Ocak 1960’ta Ankara’da ölmüştür.
Sekiz yıllık zorunlu eğitim sorası okulun binaları yeterli gelmemiş 1999 yılında 10 derslikli yeni bina devletçe yaptırılmıştır.

2012-2013 Yılında 4-4-4 Eğitim sistemine geçildiğinden okulumuz Ortaokul olarak eğitim vermeye başlamıştır.